Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí uzené maso

21. 2. 2011
    Domácí uzené maso
 


Maso si necháme u řezníka nachystat na 2-2,5 Kg kousky. Někdo rád s kostí, jiný bez kosti.

Na 1 kg masa 3dkg soli a 5 dkg česneku. Česnek pomeleme na jemno a uděláme kaši ze solí. Potřeme maso touto směsí. Naskládáme do hrnce a až na druhý den zalijeme studenou vodou. Maso co 3 dny otočíme, tak aby se vzniklý lák dostal ke všem kouskům. Překládáme způsobem, aby spodní kusy po přeložení zůstaly nahoře. Maso necháme naložené asi 10 dní dle počasí. Jak se začnou tvořit bublinky, musíme udit. Proříznu kus, provleču špagátek a zajistím dřívkem..Udím 12-13 hodin na 80. Roztopím udírnu na 100 - 120C aby se vypálila. Po vychladnutí na 90 C maso vložím a 30 -45 min. nechám zatáhnout. Potom už celou dobu pomalinku na 80 C.

Nechte si chutnat !!!!! A nejezte to bez chleba !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Uzene maso

(Dobiaš, 28. 6. 2011 8:10)

Stejně to dělám i já a maso je vynikající jen se bojím rychlosoli. Porad

Re: Uzene maso

(Anna, 13. 5. 2013 12:05)

rychlosůl bych nikdy nedala.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA